Training

Aan de slag gaan voor vitaliteit met aandacht voor levensgeluk en verlies is in deze tijden belangrijk. Iedereen krijgt in z’n leven te maken met levensgebeurtenissen en dus ook met verlies.  Hoe je daar mee om gaat, bepaalt in grote mate hoe je na je verlies verder kunt gaan met je leven(sgeluk). Je vraagt je af wat verstandig is, rust nemen of juist actief aan de slag gaan?

Hoe doe je dat ik de praktijk? Waar let je op en is kennisnemen en bewust worden van wat er precies voor die persoon van betekenis is belangrijk en kan al een grote steun bieden.

Vitaal omgaan met verlies en rouw gaat ook over de balans vinden tussen hersteltijd en verliestijd. Wat leeft er in jou en daar bij stilstaan terwijl de wereld om je heen doorgaat. Verlies en bijbehorend rouw is een intense vorm van emotie en kan op verschillende vormen geuit mar zeker ook onderdrukt worden. 

In deze workshop maak je aan de hand van theorie, praktijk voorbeelden en oefeningen kennis met verschillende manieren van omgaan met verlies (coping) . Tijdens de workshop verken je op een laagdrempelige manier hoe jij om gaat met het verlies in jouw leven. De traing geeft je via de methode van integrale verliesverweving inzicht in jezelf. Na afloop weet je wat jouw manier van verweven van verlies is en heb je kennis van anderen opties. En dit voegt toe aan  het begeleiden van mensen in hun vitaliteit en levensgeluk.

Praktische informatie

Wie
De training bestaat uit 4 dagen met een zeer divers aantal onderwerpen zoals rouw en verlies, vitaal verder, levensgeluk in kleur en veerkracht.

De doelgroep bestaat uit begeleiders, coaches en/of HR en ARBO professionals die meer over afscheid nemen, rouwen en de weg naar vitaliteit willen weten. Dit als insteek de weg naar (meer) levensgeluk.

Waarde
Tijdens de trainingsdagen gaan we aan de slag met de eigen levenservaring en (coach- of werk-) ervaring van de deelnemers. En deze ervaring juist als “real life” casus in te brengen. De verdieping zit in de werkvormen, via ervaringsleren met de thematiek werken, en vooral al doende oefenen en leren.  

Je doet inzichten op over wat verlies inhoudt en de (rouw)taken die nodig zijn voor verweving ervan in het leven. Zo ontwikkel je meer inlevingsvermogen richting je coachees, medewerkers of collega’s.  En bewustwording groeit van wat jij als begeleider of professional wilt en kunt betekenen voor hen die jij begeleidt.

Waar
Deze training kan in-house bij een bedrijf verzorgd worden of op een nader te bepalen locatie in de randstad (in de driehoek Rotterdam -Den Haag- Gouda ).

Contact

Schellingstraat 47
2645 HB Delfgauw

06-2543 3348
info@hetlevenspalet.nl

BTW Nr. NL002140116B28
KvK Nr. 59657693

Volg ons