Birgit Snelleman:
rasechte verbinder in vitaliteit

Ik ben Birgit Snelleman. Ervaren en gedreven vitaliteitsprofessional. Verbinder in hart en nieren. En founder van Factor V en Het Levenspalet. Ik kan oprecht zeggen dat ik me een rijk en compleet mens voel doordat ik naast de lichte kanten ook de donkere kanten van het leven ken, en heb geleerd en ervaren ook te verduren. 

Vitaliteit is voor mij alles dat met levensenergie te maken heeft. De energie waarop elk individu en elk systeem draait.  Mijn eigen levensenergie was een aantal jaren geleden ver te zoeken. Als fulltime werkende moeder in het bedrijfsleven, flink sociaal en maatschappelijk actief, raakte mijn batterij op den duur chronisch leeg. Ik was mezelf volledig kwijtgeraakt (wat een vorm van verlies is!) en zag mijn leven, na een aantal life-events, totaal niet meer zitten. Als klap op de vuurpijl volgde een ernstige breakdown van mijn lichaam en een langdurige opname in het ziekenhuis volgde. De weg naar volledig herstel van mijn vitaliteit nam maanden in beslag. Een duidelijker STOPsignaal dat het ander moest kon niet.

Mijn eigen hulpvraag (‘Hoe word ik weer gelukkig en gezond?’) bracht me in aanraking met het vakgebied van vitaliteit. Uiteenlopende projecten, opdrachten, samenwerkingen en opleidingen brachten mijn levensenergie, heelheid en balans weer terug. Ik volgde praktische filosofie lessen, de post HBO opleiding tot Leefstijl- en Vitaliteitscoach en een opleiding tot Werkgelukdeskundige. Ik verdiepte me in de Verlieskunde, het Sjamanisme en Systemisch (familie opstellingen)werk. Ook kennis en ervaringen op bewustzijnsontwikkeling, energetisch-, adem- en lichaamswerk brachten me veel. Dit alles hielp me om alle kanten van het leven te omarmen en vormde niet alleen de basis voor mijn eigen vitaliteit, maar ook voor de oprichting van mijn bedrijf Factor V (2014), het ondernemerschap was een groot cadeau aan mijzelf, gelanceerd op mijn verjaardag. En gaande weg ontwikkelde ik Het Levenspalet. 

Eenmaal aan het werk als vitaliteitsprofessional ervaarde ik regelmatig ongemak. Mijn verlangen om iemand op weg te helpen naar een vitaal leven, werd regelmatig ter discussie gesteld door heftige, emotioneel beladen life-events die klanten met mij deelden.  Ik ontdekte dat we als vitaliteitsprofessionals vooral de lichte kanten van werk en leven aandacht geven. Veelal is begeleiding gericht op positieve interventies; geluk, zingeving en positieve mind.

Andere, de minder makkelijke, donkere kanten ontkennen was eenvoudiger en sneller dan deze "aan te kijken"; met name kennis en kunde op het gebied van verlies, trauma en rouw mistten. Thema’s waar nog altijd een soort taboe op ligt, waar het lastig en pijnlijk is om met emoties om te gaan. Niet alleen als het gaat om wat er bij de klant speelt, maar ook bij onszelf.

En dat terwijl vitaliteit pas bestaansrecht krijgt door beide kanten, de lichte en donkere, te erkennen en te doorleven. Vanuit die ontdekking en een diep verlangen hier verandering in te brengen, werd Het Levenspalet geboren.

Wil je mij beter leren kennen? Hier een paar weetjes...

Ik ben een getrouwd met Patrick, Love of my Life. Samen hebben we twee thuiswonende toppers (Beau en Dean).

Ik woon in Delfgauw, dat ligt tussen Rotterdam en Den Haag, aan de rand van allerlei natuurgebieden. Met een ruim kwartiertje ben ik aan de zee met het strand waar ik graag ben en een instant-vakantie gevoel heb.

Ik doe al jaren aan yoga. Een echte life-saver in mijn week. Ik wandel en fiets veel en ben dol op alle seizoenen van de natuur. Deze prachtkracht is dagelijkse kost.

Ik ga graag naar lezingen over zeer diverse onderwerpen. Om ontwikkeling van het vakgebied vitaliteit, geluk en verlieskunde te onderhouden. En ik ben dol op persoonlijke groei en bloei. Van Wim Hof methode (ijsbad) tot aan creatieve workshops en van non-dualiteit tot aan filosoferen.

Ik droom ervan om in de samenleving van waarde te zijn. Om met compassierijke mensen om te gaan en te leven in een wereld die voor de toekomstige generaties ook leefbaar blijft.

Ik werk op natuurrijke locaties zoals mijn ‘geluksveld’ Klein Delfgauw en Delftse Hout. Het  Stiltegoed daar is ook favoriet.

Ik vroeg aan mensen om mij heen mij in éeen woord te omschrijven en  ‘enthousiast’ kwam het meest naar voren. Verder werden: humorvol, oprecht, inspirerend, aandachtvol, ongeduldig, verbindend en doener-in-kansen genoemd.

Ik ken mijzelf inmiddels een beetje (hahaha),  zowel de lichte en luchtige als die van schaduw en donkerte zijn in mij vertegenwoordigd. Echte dualiteit dus.  “Jantje lacht- Jantje huilt” is een goede samenvatting.

Ik heb zeker guilty pleasures: ik ben een echte zoutekauw, hou van zwijmelfilms en multi-task me vaak suf (vermoeidend!) Tja dat is als je veel verbindingen ziet…

Ik mag graag met veel verschillende mensen verbinden want iedereen heeft unieke gaven, lessen en energie. Mijn interesse in mensen maakt dat ik de rijkdom van een groot netwerk koester.

Het Levenspalet staat voor de kleuren van het leven; een unieke hulpmiddel dat aan de basis staat van al mijn werk in mijn bedrijf Factor V.

Birgit op stoel met laptop in handen

Eén van mijn lievelingsplekjes in Delfgauw: het geluksveld

Zie video  toelichting Het LevenspaletContact

Schellingstraat 47
2645 HB Delfgauw

06-2543 3348
info@hetlevenspalet.nl

BTW Nr. NL002140116B28
KvK Nr. 59657693

Volg ons