Mijn Opdrachtgevers

Klanten voor wie ik een vitaliteitsprogramma op maat ontwikkelde,
uitrolde en uitvoerde over de afgelopen jaren:

  • Vele vitaliteitscoachingstrajecten van medewerkers in de Transport en Logistiek sector.
  • Bedrijf werkzaam in de transportsector, biedt werknemers de mogelijkheid om een check te doen hoe zij er m.b.t. leefstijl voorstaan
  • Bedrijf, werkzaam in de petrochemische industrie dat gelooft in het belang van vitale medewerkers. Zij biedt individuele vitaliteitscoaching aan waar medewerkers zelf de aspecten mogen inbrengen die van invloed zijn op hun vitaliteit.
  • Ontwikkelen, opzetten en uitvoeren van leefstijl groepstrainingen en individuele coaching voor Hadoks (voorheen ELZHA)- coöperatieve huisartsenvereniging voor en door huisartsen in de regio Haaglanden.
  • Mantelzorgorganisatie: biedt ter motivatie en erkenning haar aangesloten mantelzorgers met enige regelmaat workshops en bijeenkomsten met thema’s rond gezondheid en vitaliteit. Voorbeeld “werk-mantelzorg“ combinatie, hoe houdt ik mijzelf op de been, hoe werk ik voldoende aan mijn eigen levensgeluk.
  • Internationaal transportbedrijf: leidinggevenden trainen in vitaal leidinggeven
  • Een integraal vitaliteitstraining-programma gedurende 6 maanden bij een multinational in de beauty industrie 
  • Trainersopleiding van een gecertificeerde opleider (MARK Academy voor Levenskunst) voor leestijl- en vitaliteitscoaches
  • Grote stedelijke gemeente heeft het welzijn van haar medewerkers hoog in het vaandel staan en biedt naast een gezondheidscheck ook een reeks aan vitaliteitsgesprekken aan, als integraal onderdeel van een heel palet aan gerelateerde services. Gedurende ruim 1,5 jaar ruim 80 medewerkers begeleidt.
  • E-coaching in het onderwijs van leraren en docenten om met werkstress, al dan niet in privé sfeer, en begeleiden met werkdruk om te kunnen gaan.
  • Vitaliteitsworkshops (on- en offline) voor een grote randstad organisatie waar jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en andere deskundigen in de jeugdzorg werkzaam zijn. Werkdruk, werk privé balans en uit elkaar verspreidde werkgebieden als aandachtpunt.
  • Begeleiding bij FITMO van 35 e-healtcoaches gedurende een onderzoeksperiode van 8 maanden naar de effectiviteit en efficiëntie van ecoaching via een online tool. De klanten zijn diverse grote internationale bedrijven in de zakelijke diensteverlening, zorg, onderwijs en overheid.
  • Belastingdienst biedt haar medewerkers een gevalideerde gezondheidscheck die de basis vormt voor coachingsgesprekken rondom eigen vitaliteit – met 45 coaches als coördinator en coach actief op diverse locaties van de Belastingdienst (zie video https://bit.ly/3j7KrmO )

Praktijksituatie 1

Teamleidster en mantelzorgster Anneke van 53 jaar is haar moeder na 4 jaar verzorging verloren. Haar (onbewuste) insteek/gedrag  is dat ze heel hard gaan werken en voor iedereen binnen het gezin (ver)zorgen.  Dit komt tot uiting door oa de klachten van slecht slapen, fors gewichtstoename, stress ervaren en op enig moment ruim een haf jaar later tot het besef een dreigend vastlopen. Na enkele dagen zich (ziek) afgemeld te hebben en thuis te zijn geweest komt ze in gesprek met haar leidinggevende hierover. Deze stelt haar voorlopig half tijds werken en vitaliteitscoaching voor.

Tijdens de vitaliteitscoaching blijkt het verband tussen het niet verweven van het verlies van haar moeder en haar vitaliteit ten volste. Ruimte en aandacht geven aan dit proces is door haarzelf en de werkgever als een succesvolle sleutel tot haar nieuw verworven vitaliteit ervaren.

Vraag: Op welke manier is aandacht en ruimte voor de zelfzorg van Anneke bijdragend dat ze haar levensenergie weer ervaart?

Praktijksituatie 2

Manager Klaas 39 jaar heeft 3 kinderen waarvan de jongste een verstandelijke en lichamelijke handicap heeft. Dit vraagt om veel organisatie vermogen om werk en privé te kunnen combineren. De werkgever is enig zins begripvol en komt tegemoet met een deel van de uren thuiswerken. Echter op het moment dat zich een reorganisatie aankondigt worden de touwtjes vanuit het bedrijf aangehaald en ontstaat er een dreigend arbeidsconflict. Dan blijkt het werk Klaas in de combinatie met de privé-situatie te zwaar. En wordt hij structureel overvraagd – mede door zichzelf uit angst voor boventalligheid-  en beland hij in een dreigende burn-out.

In de vitaliteitsbegeleiding wordt het verband duidelijk tussen het willen voldoen aan ieders verwachting en dat wat haalbaar en realistisch is. Zelfzorg is volledig zoek geraakt. En de eigen vitaliteit staat zwaar onder druk. Keuzes leren maken in (levens)prioriteiten en goed overleg en openheid van zaken brengt een versnelling in een wederzijds met goedkeuring afscheid van deze werkgever.   

Vraag: hoe mag de focus komen op wat voor Klaas zijn levenskracht is en daar actie gericht op handelen?

Contact

Schellingstraat 47
2645 HB Delfgauw

06-2543 3348
info@hetlevenspalet.nl

BTW Nr. NL002140116B28
KvK Nr. 59657693

Volg ons