Referenties over Birgit

Ik kan uren praten over wat ik voor andere kan betekenen en heb betekend, maar soms is het beter om van andere te horen hoe zij over het samenwerken met mij denken. 

In het kader van de Inzetbaarheidscheck van het Sectorinstituut Transport en Logistiek kwam ik in contact met Birgit. In haar rol als vitaliteitscoach heeft zij mij in korte tijd een paar flinke stappen verder geholpen (o.a. meer gaan bewegen én eindelijk gestopt met roken!).

Birgit kan goed luisteren, spiegelen en doorvragen en dat alles met een positieve energie en op een lichte toon. Als je voor keuzes staat en je vindt het nog niet zo makkelijk daar je weg in te vinden, maakt ze het speelveld hierdoor een stuk overzichtelijker.

Door haar coaching vond ik mijn antwoorden en ben ik ook op professioneel vlak weer in beweging gekomen: vorige maand startte ik met een nieuwe opleiding. Ik heb de professionele begeleiding van Birgit als zeer prettig ervaren en voelde dat ze met mij als persoon en mijn vraagstuk verbonden was waarvoor ik haar hartelijk dank en van harte kan aanbevelen.

Lilian Vrolijk

Officemanager/administrateur

Ik heb in de afgelopen maanden een aantal gesprekken met Birgit Snelleman gehad. Hierbij zijn onder andere het omgaan met werkdruk en het zoeken naar een betere balans besproken.

Door deze gesprekken heeft Birgit me aan het denken gezet over hoe ik beter met zaken om kan gaan. Met name het stellen van grenzen is iets dat mij hierdoor steeds beter af gaat.

De enige die hier echt iets aan kan veranderen dat ben ik zelf, maar verandering is iets dat voor mij moeilijk is. Deze gesprekken zijn voor mij de aanzet geweest om toch te beginnen om zaken te gaan veranderen.

Ik kijk dan ook terug op een positieve ervaring en kan een ieder met vergelijkbare problemen deze gesprekken absoluut aanraden. Het heeft mij meer inzicht in mezelf gegeven en ik heb inmiddels al wat positieve resultaten weten te behalen.

Mannelijk coachee

Grote stedelijke gemeente

Het allereerste wat in mij opkomt; dankbaarheid voor het door mij “gelopen ” proces. Via de aangereikte nieuwe activiteiten, die mij dan opnieuw aan het denken hebben gezet om verder te komen. Verder komen ook het tot rust in mijn hoofd en tegelijkertijd in mijn lijf op als bereikt resultaat.

Ik ben me door bepaalde “mindset” activiteiten -aangedragen door Birgit- mij keer op keer gaan beseffen dat het goed is om beter voor jezelf te zorgen en ook voor jezelf te mogen kiezen. De activiteiten hebben er zelfs voor gezorgd dat ik meer zelfvertrouwen heb, zelfverzekerder in het leven sta en veel beter mijn energie kan verdelen over personen en zaken, die er toe doen. Na samengewerkt te hebben met Birgit, heb ik (eindelijk) mijn grote wens in mijn werk kunnen waarmaken. Ik heb heel veel geleerd, maar de mooiste les is toch wel; de mensen die je tegenkomt, zijn er om je wat te leren en dat is Birgit voor mij zeker geweest! Ontzettend bedankt voor de hele fijne, open en lieve (maar ook heerlijk confronterende ) samenwerking!

Lisette

Grote zorgorganisatie

De TrainersOpleiding van MARK-Academy heeft mij veel bewuster gemaakt van de rol van trainer en de impact die je kunt hebben op het leerproces van een groep.  Als trainer ben je zelf je belangrijkste  instrument; je draagt kennis over, zet werkvormen in en begeleid het groepsproces (daarover leer je in deze opleiding de basics).

Dat betekent dat je jezelf als mens ook mee moet nemen in de training! Jouw verhalen en jouw gedrag beïnvloeden de leerbereidheid en het gedrag van de deelnemers.

Met passie en eigenheid kan je vlammetjes aansteken en vuurtjes aanwakkeren.  Dat is wat Ramon (van Meegeren) en Birgit (Snelleman) bij mij gedaan hebben!

Judith Droste

Birgit heeft ons enthousiast en liefdevol uit de brand geholpen door het overnemen van 2 zeer belangrijke trainingen: eentransitieprogramma, gericht op omgaan met veranderingen in werk en leven. Daarnaast een Social Media training. Daarnaast heeft zij de individuele begeleiding opgepakt van een aantal werkzoekenden en daarmee zichtbare stappen gezet richting de arbeidsmarkt en het nemen van de eigen regie en vitaliteit.

Zodra Birgit op de werkvloer verschijnt zijn haar talenten op het gebied van motiveren, inspireren en positiviteit duidelijk merkbaar. Samen met het denken in mogelijkheden en kansen hebben veel klanten, maar ook zeker collega’s een stukje inspiratie van haar meegenomen. De samenwerking was met recht ‘kort, maar zeer krachtig’!

Nicole Dits

USG Restart

De groep was erg groot door de hoge opkomst en het enthousiasme over de workshop “Mijn vitaliteits APK”. De training kan nog beter tot zijn recht komen in een kleinere groep (max 12) met meer persoonlijke aandacht. Ik vond de trainster veel kennis hebben en goed over weten te brengen. Het sloot goed aan bij de verschillende mensen in de groep.

Ik vond het erg prettig dat we concreet aan de slag gingen met een persoonlijk plan. Prima trainer, enthousiast. Mooi dat zij haar eigen ervaringen inbrengt. Voor mij was m.n. de methodiek en de manier van kijken anders en daardoor heel vernieuwend.

Organisatie in de jeugdzorg

De professionele trainersopleiding voor leefstijlcoaches heeft mij geholpen om mijn zelfvertrouwen op het trainers vlak te vergroten.  Met de gegeven tools en inzichten ga ik vol vertrouwen mijn eerste training geven. Ook weet ik nu hoe ik een training moet maken en hoe ik deze kan gaan opbouwen.  Birgit maakte mijn positieve gevoel over de training compleet. Een fijne persoonlijkheid die voor mij heel belangrijk was in de opleiding.

De Trainersopleiding heeft me inzicht gegeven in het proces achter de schermen. Voorafgaand aan de opleiding dacht ik dat ‘voor de groep durven staan’ i.c.m. inhoudelijke kennis voldoende zou zijn om te trainen. Nu weet ik dat dat pas het uitgangspunt is en je als procesbewaker van de dag, de deelnemers en de inhoud, een veel belangrijkere taak hebt, wil het een geslaagde training zijn. Zo goed om te leren hoe je verschillende mensen kunt bedienen in hun leerstijl, de groep aan te voelen, alert te blijven op iedere deelnemer persoonlijk, variatie in te bouwen en die altijd uitdagende tijdbewaking. Het is topsport en het geeft zoveel energie als je iedereen aangehaakt en enthousiast krijgt.

Een hele grote pluim voor onze trainster, Birgit Snelleman. Haar enthousiasme en bevlogenheid waarmee ze ons elke training uitdaagde om kleine stukjes van het programma zelf te doen, om het zelf te ervaren, was heel leerzaam. De gehele dag door benoemde ze wat er gebeurde met de groep, met ons, met haar als trainster en welke keuzes zij of wij dan konden maken. Heel prettig om zo steeds door een andere bril te leren kijken en in de veiligheid van de groep al eerste trainers-ervaring op te doen. 

Patricia Ferdinandus

Wat was het fijn om weer eens gecoacht te worden! Zelf richt ik me als coach/ondernemer veelal op andere mensen en blijf hierin zo goed mogelijk in contact met mezelf. Toch is het zó waardevol om de coachende rol even aan een ander over te laten en mee te gaan in dat wat zij aandraagt.

Uiteraard was vooral ikzelf aan het werk en hoewel dat niet altijd fijn en makkelijk is, toch is het zó waardevol. Het feit dat iemand aan de zijlijn met je meeloopt geeft houvast, vertrouwen én een stok achter de deur. De coaching heeft me niet alleen inhoudelijk als ondernemer iets gebracht, ook als mens heb ik weer een verdiepingsslag gemaakt met oa mijn vitaliteit, immers staat het één niet los van het ander en dat is me maar weer even heel duidelijk geworden.

Daarbij is er nog een extra dimensie bij gekomen, namelijk door het zelf ervaren van online coaching, kan ik me nu ook weer beter inleven in mijn eigen coachees. Door dit kijkje achter de schermen levert het me meer compassie op voor hen die ik (online) begeleid. Een “radiostilte” hoeft niet perse te betekenen dat er bij de ander niets gebeurt, sterker nog, het kan ook zo “stil” zijn omdat er juist heel veel gebeurt.

Birgit is een fijne coach om met je mee te laten lopen. Ze zet je tot denken aan, houdt liefdevol contact, legt geen druk op en triggert toch stiekem om aan de slag te blijven. Met haar helicopterview bewaart ze overzicht op het proces en kan ze goed verbanden leggen.

Mijn advies; laat je als coach ook af en toe coachen om zaken weer even scherp te stellen! Bij Birgit ben je in liefdevolle handen.

Barbara Griffioen

Zelfstandig vitaliteitscoach

Komt jouw referentie straks hier te staan? Neem dan contact met mij op en laat mij jou helpen!

Contact

Schellingstraat 47
2645 HB Delfgauw

06-2543 3348
info@hetlevenspalet.nl

BTW Nr. NL002140116B28
KvK Nr. 59657693

Volg ons