Ik zeg het vaak hardop de laatste tijd tijdens gesprekken, workshops en coachsessies. ‘Er is een nieuw virus in omloop’.  Weet je wat er dan gebeurt? Dan heb ik de volle aandacht! Maar even een disclaimer: adem rustig in en adem opgelucht uit!  Het mooie van dit virus is namelijk dat het vaccin dat ons beschermt tegen ChronS, al heel lang bestaat. Gratis.

ChronS

ChronS staat voor Chronische Serieusheid. We hebben er allemaal wel eens last van maar in deze lastige periode steekt het overal de kop op. En ook bij dit virus geldt: voorkomen is beter dan genezen. Je moet er toch niet aan denken dat we in een continue staat van serieusheid verkeren, waar je niet meer uit kunt komen en waar je zelfs ziek van kan worden? 

Maar gelukkig, er bestaat dus een vaccin. Een vaccin dat niet schadelijk is voor de gezondheid en niet uitgetest hoeft te worden. Een vaccin waar de politiek en de pharmaceutische industrie niet bij betrokken zijn, want GRATIS. 
Er is geen groot inkoopplan nodig en de opslag van het vaccin vanwege houdbaarheid is totaal geen probleem.

Droom

Ik droomde dat ik de ontdekker werd van dit vaccin en vol moed in het gat in de markt was gesprongen. Rijkdom, voorspoed en overvloed in het verschiet. Ik droomde nog even lekker verder en ontwaakte met een  grote glimlach. Ik wist namelijk dat ik het vaccin altijd al in handen had. Het vaccin heet HUMOR. 
Klinkt bijna te eenvoudig. Ik vraag mezelf af of ik de ernst van de huidige tijd bagataliseer of wegkijk van wat IS. Of valt het misschien wel onder coping*?

Keuze

Het antwoord op deze vragen is ‘nee’. We kunnen namelijk kiezen hoe we omgaan met wat is. We kunnen huilen, schreeuwen of lachen. We kunnen mopperen, demonstreren of achter goeroes aanlopen maar we kunnen ook kiezen voor humor. Wat vind jij aantrekkelijker?

Wil jij ook een schotje van dit humorvaccin?

Ga eens na wanneer je voor het laatst heel hard hebt gelachen en wat het je opleverde.  Lachen is gewoon gezond. Het geeft je een bak aan (gratis) energie, het relativeert, het ontspant en de fysieke verbetering van je immuniteit en het zuurstofgehalte in je bloed wordt bevordert.

Er is genoeg reden om vaker te lachen, maar soms moet je daar je best voor doen: 

  • Bekijk bloopers op Youtube
  • Denk aan je laatste slappe lach terug
  • Bekijk de leukste filmpjes van dieren
  • Ga een lekker potje dansen in je eentje
  • Bekijk de leuke cartoons met veel humor
  • Schenk iedereen die je tegenkomt je mooiste lach.

Ik nodig je uit om de wereld een beetje humoristischer aan te vliegen dan je nu al doet?

En wil je toch met de wat serieuzere benadering de humor verder onderzoeken, lees dan dit artikel https://www.nrc.nl/advertentie/onvz/een-gezond-gevoel-door-humor

*Wikipedia: Coping is een begrip uit de psychologie, waarmee de manier waarop iemand met problemen en stress omgaat wordt bedoeld. Het betreft de omgang met alle soorten voortdurende stressoren, zoals werkloosheid, echtscheiding, pijn of oorlog.

Contact

Schellingstraat 47
2645 HB Delfgauw

06-2543 3348
info@hetlevenspalet.nl

BTW Nr. NL002140116B28
KvK Nr. 59657693

Volg ons