Leefstijlcoach, vitaliteitscoach,
lifecoach.

Een toelichting op de gebruikte namen van coaches die vaak gebruikt worden werkt verhelderend – er zijn namelijk wat  verschillen.

Leefstijlcoach, vitaliteitscoach en lifecoach (levenscoach): ze worden vaak door elkaar heen gebruikt.  In het kort:

Een leefstijlcoach houdt zich bezig met voeding, bewegen en herstelmomenten (ontspanning en slaap). Het fysieke deel en het nemen van actiegericht en persoonlijk leiderschap daarbij. De onderdelen FP en AP als focuspunt.

Een vitaliteitscoach werkt op basis van een integrale aanpak waarbij naast voeding, bewegen en herstelmomenten ook aandacht is voor de mentale (denk)kracht. Ook wordt er gewerkt met ondersteunende en gezonde relaties, verbindingen en emotie regulatie. Daarnaast zijn zingeving en bewustwording aan de orde. En aan dit alles vervolgens persoonlijk leiderschap en eigen regie nemen. Integraal dus op de onderdelen van FP – EP – MP – ZP – AP en de onderlinge impact en samenwerking daarvan.

Bij een lifecoach (levenscoach) is al het bovenstaande wat minder op FP gericht en zijn de onderwerpen op de andere onderdelen breder: Bij een life coach kun je terecht met alles wat je op je levenspad tegenkomt: of het nu gaat over de zin van het bestaan, gezien worden in je gezin, een crisis op je werk op gewoon niet lekker in je vel zitten. Alles dat gaat over werk- en levensgeluk. Ook over liefde, zowel binnen een (missende) relatie maar ook over zelfliefde. 

Daarnaast zijn filosofie en verlieskunde (rouw en verlies) naast  algehele bewustwordingsleer onderwerpen van coaching.

Bij het werken met en de begeleiding van Het Levenspalet wordt vitaliteitscoaching gecombineerd met levenscoaching voor vitaliteitsprofessionals, HR-ARBO mensen en leidinggevenden en alle andere vormen van coaches, trainers en begeleiders.

Toelichting op de afkortingen

FP - Fysieke Paletdeel

Bij dit paletdeel gaat het over alles dat valt onder het lichamelijke, het lichaam; bijpassend werkwoord is DOEN. 

MP - Mentale Paletdeel

Bij dit paletdeel gaat het over alles dat valt onder het mentale, de gedachten en overtuigingen - het hoofd; bijpassend werkwoord is DENKEN (en begrijpen). 

EP - Emotionele Paletdeel

Bij dit paletdeel gaat het over alles dat valt onder het  emoties, gevoelens en relaties - het hart.  Bijpassend werkwoord is VOELEN.

ZP - Zingevings Paletdeel

Bij dit paletdeel gaat het over alles dat valt onder zingeving en inspiratie - de ziel; bijpassend werkwoord is ZIJN.  

AP - Actiegerichte Paletdeel

Bij dit paletdeel gaat het over alles dat valt onder actie en regie nemen en eigen verantwoordelijkheid - de buik; bijpassend werkwoord is VERBINDEN.  

Laat je inspireren

Gedichten

Druk 3 foto Birgit Ramon

Inspiratieboek

Contact

Schellingstraat 47
2645 HB Delfgauw

06-2543 3348
info@hetlevenspalet.nl

BTW Nr. NL002140116B28
KvK Nr. 59657693

Volg ons