Inspiratieboek voor vitaliteitsprofessionals

“Hadden we dit boek maar eerder gehad!”

Inspiratieboek voor vitaliteitsprofessionals van Birgit Snelleman

Er zijn vele duizenden vitaliteitsprofessionals dagelijks aan het werk met hun kennis en vooral met hun passie bij bedrijven en organisaties of voor (groepen) particulieren. Voor mensen die aan de slag willen of moeten aan de hand van begeleiding voor (preventieve) gezondheid en vitaliteit. Kennis delen is enorm belangrijk: wat werkt, welke insteek heeft kans, welke ingang is er te creëren en welke ideeën zijn in de praktijk ervaren die werken?

Krijg antwoorden op al deze vragen!

Voor wie is dit boek?

Vitaliteitsprofessionals!

Met dit boek hebben wij een doelgroep voor ogen: vitaliteitsprofessionals die werkzaam zijn op thema’s gezondheid, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Dit kan in een rol als zelfstandig ondernemer, freelancer of in (combinatie met) loondienst.

Dit boek had ik eerder willen hebben!

Het is een heel handig, overzichtelijk en begrijpelijk naslagwerk waarin ik alle belangrijke coaching modellen en tools nu bij elkaar paraat heb.
Als coach en trainer voor o.a. CooL groepen hoef ik nu niet meer te zoeken in allerlei verschillende informatiebronnen. Praktisch en creatief, voor mij als doener een mooie aanvulling op wat ik al gebruik. En helemaal fijn dat Birgit en Ramon in het boek ook op de Corona maatregelen hebben ingeZoomd.

Onmisbaar voor ervaren en onervaren trainers en (leefstijl)coaches die online en offline met groepen werken.

Heerlijke quotes

Dit inspiratieboek leest makkelijk weg en staat vol met bruikbare tips. De stukjes Uit de Praktijk zijn helemaal top! Ook staan er allerlei lijstjes en tips genoemd; lekker handy en bruikbaar.

De heerlijke quotes hier en daar hoor ik jullie soms gewoon zeggen. Het TGI model vond ik persoonlijk een mooie en nieuwe aanvulling in mijn kennis. Ook dat de wijsheid niet via jou hoeft te gaan heb ik in mijn gereedschapskist gestopt.

De Blobtree is erg leuk en het toverstafje ga ik direct aanschaffen J. Kortom dit boek is een aanrader voor iedere vitaliteitsprofessional die coacht en traint.

Conclusie: dit boek bevat alles

Het boek is doorspekt met inspiratie, spelend leren en verbinding. Er zitten mooie eyeopeners die je, naast een stukje bewustwording, weer op scherp zetten. Wat mij erg aanspreekt zijn de praktische tips die je direct kunt toepassen. Als coach, facilitator en trainer vind ik fijn dat er ook theoriemodellen in staan. Een waardevolle toevoeging in dit boek is de besproken rol van het ondernemerschap in dit geheel; daarmee ook een aanrader voor (beginnende) ondernemers, als ook voor professionals die langer in het vakgebied actief zin.

Super dat er ook online tips zijn opgenomen en hoe om te gaan in een omgeving en context die ineens kan veranderen. Conclusie is dan ook: eigenlijk bevat dit boek alles.

Waar begin ik?

Een review schrijven?

Alleen de allerbelangrijkste opmerkingen dan. Wat een tof staaltje werk!
Ik zie onwijs mooie tekeningen, heeeeel veeeeeeeeel bruikbare informatie en doorspekt met praktijk ervaring. Leuk om de successen maar ook de bloopers te lezen, dat maakt dit boek heel herkenbaar. Jullie mogen trots zijn dit praktische boek te hebben geschreven.

Ik vond het een eer om te mogen tegenlezen en ontzettend dank
daarvoor.

De auteurs

Birgit Snelleman

Een echte verbinder in vitaliteit. Het letterlijk leggen van verbindingen van diverse partijen in de markt van leefstijl en vitaliteit is haar kracht. Al jaren is Birgit actief in diverse projecten rondom leefstijl en vitaliteit als coach, trainer en coördinator. Haar enthousiasme en gedrevenheid brengen menig project tot een succes.

Ramon van Meegersen auteur inspiratieboek

Ramon van Meegersen

Een zeer ervaren docent, trainer en coach met een ruime staat van dienst als het gaat om het opleiden van vitaliteits-professionals. Hij heeft een bijzonder talent om je te confronteren met jezelf. Als hoofdtrainer is hij intensief betrokken bij MARK Leefstijl en Vitaliteit en geeft hij ook trainingen over vitaliteit bij bedrijven en organisaties.

Voor wie?

 • Oriënterend op het vakgebied van gezondheid en vitaliteit
 • Werkzaam binnen een bedrijf of organisatie met aandachtsgebied vitaliteit en duurzame inzetbaarheid
 • Werkzaam als freelancer in het vakgebied van leefstijl en vitaliteit
 • Ondernemer/ZZPer in leefstijl en preventieve gezondheidsbegeleiding
 • Coach stress- en burn-out begeleiding, lifecoach, leefstijlcoach
 • Trainer van leefstijlinterventies
 • Vitaliteitsexpert on- en offline interventies
 • HR functionaris met aandachtsgebied (preventieve) gezondheid

Koop dit boek en:

 • Vind herkenning in wat je al doet
 • Krijg inspiratie uit de praktijkvoorbeelden
 • Vergroot het plezier in jouw vakgebied
 • Doe ideeën op over werkvormen
 • Verrijk je toolkit met interventies
 • Vind verdieping in het on- en offline coachen en trainen

Ben jij iemand die zich oriënteert, gestart is of al langer in dit vakgebied van vitaliteit en leefstijl actief is? Dan is dit een boek dat je in jouw toolkit niet wilt missen!

Bestel deze must-have toolkit voor iedere vitaliteitsprofessional voor €19,50 inclusief verzendkosten.

Contact

Schellingstraat 47
2645 HB Delfgauw

06-2543 3348
info@hetlevenspalet.nl

BTW Nr. NL002140116B28
KvK Nr. 59657693

Volg ons